Hej

Enligt beslut på årsmötet ska styrelsen ta fram och presentera ett förslag till riktlinjer och policy för ersättning till ledare.

Välkomna till medlemsmöte den 16 oktober kl 18:30 i Paulinska hallen, i anslutning till seniorträningen.

Förslaget:

/styrelsen

Protokoll från mötet:

Bakgrund

Eftersom vi växer och utökar antal grupper så behöver vi bli fler ledare. För att på långsikt säkra att vi har ledare, så har vi möjlighet att ge ersättning till ledare för att stimulerar och planerar för detta. Föreningen borde fortsättningsvis ha fokus på ungdomar/barn och vara ”ideella”. Givetvis kan man fråga sig hur ideella vi är om vi ger ut ersättning utan att personen har haft ett utlägg?

Tanken är om vi med medel som inte tas ut av dom aktiva spelarna och det är rimliga nivåer så vi inte agerar arbetsgivare, så anser vi oss håller oss inom ramarna ”ideell förening”.

Syftet är att fler ska prova på att vara ledare, men också möjlighet att få utbildning och erfarenhet. Även om man inte fortsätter som ledare så höjer vi medvetenheten och ledarkompetensen. Viktigt också att avlasta befintliga ledare och inte göra oss beroende av ”eldsjälar”. Möjliggör också att föreningsantal aktiva/grupper växer som planerat och önskat.